ePrivacy and GPDR Cookie Consent Script by Cookie Consent

Energibesparelser

 

Energibesparelser… Hvordan?

Hvor er der overhovedet besparelser at hente?

Et sted at starte kunne blandt andet være dine termostater. Måske du er indehaver af en radiatortermostat som vist på billedet, som er mere end 15 år gammel?

I så fald er der altså en energibesparelse at hente her.

 

 

Energibesparelse

 

Her er  gode råd til steder du nemt kan

forbedre din bolig og spar penge.     

 1. Begræns vandmængden på toilettet
 2. Skift termostater og reducer energiforbruget
 3. Mindsk vandforbruget med vandbesparende bruser
 4. Stor besparelse med berøringsfrit armatur
 5. Sæt spare filter på dine vandhaner
 6. Står din gulvvarme forkert?
 7. Sørg for at toilet og vandhaner ikke løber
 8. Skift til LED-pære
 9. Lad ikke vandet løbe når du renser grøntsager
 10. Tag brusebad i stedet for karbad
 11. Stil dine termostater på samme temperatur i alle rum, det giver en bedre varmeøkonomi.

 

Kontakt os her

 

 

1. Begræns vandmængden på toilettet

Begrænser du vandmængden på dit toilet, kan du hurtigt spare mange liter vand om dagen og dermed spare penge. Har du et nyere toilet, kan du indstille det helt ned til ét skyl på 2/4 liter. 

Du kan altså spare 2 liter vand pr. skyl ved at få begrænset mængden af vand, når der skylles ud i toilettet. Det er mange liter vand på én dag i en gennemsnitsfamilie

Det kræver ingen dyre investeringer at begrænse vandmængden og dermed opnår denne energibesparelse.

Hvis du har spørgsmål står vi altid parat til at hjælpe dig, ring på 7589 1030 eller mail@hedensted-vvs.dk

 

2. Skift termostater og reducer energiforbruget

Hvis din radiatortermostater er mere end 15 år gammel, kan du reducere dit energiforbrug med 23% ved at skifte til nye termostater.

Danfoss har udviklet Danfoss Eco og Danfoss Ally termostater, der er såkaldt smartvarme. Det betyder, at du nemt kan styre og sænke varmen, når du ikke er hjemme.

Termostaterne slukker endda selv for varmen, når du lufter ud. Således bruger radiatorerne ikke energi, når der ikke er brug for det, og du opnår derfor energibesparelser.

 

3. Mindsk vandforbruget med vandbesparende bruser

Der er også en stor besparelse at hente ved at vælge en vandbesparende bruser frem for en almindelig bruser. Er du en familie på fire kan du faktisk spare op til 190.000 liter vand om året og dermed opnå en kæmpe energibesparelse, og det behøber ikke at koste en formue, vi kan hjælpe dig.

4. Stor besparelse med berøringsfrit armatur

En anden måde, hvorpå du nemt kan sænke vandforbruget, er ved at købe et berøringsfrit armatur. Specielt med børn i hjemmet er det en god løsning, da de således ikke kan glemme at slukke for vandet, eller lade det løbe mens de børster tænder. Det samme gælder naturligvis, når du selv bruger vandhanen. Vandet løber kun, når der er brug for det.

Der er mange forskellige berøringsfrie armaturer til en rigtig god pris. Vi har en del på lager så vi kan hjælpe dig med at finde den rigtige.

5.  Sæt sparefilter på dine vandhaner

Vil du ikke have et berøringsfrit armatur, kan du vælge at få monteret en perlator på vandhanen. Dette er et sparefilter, der reducerer vandmængden fra vandhanen, men samtidig blandet luft i vandet, så du ikke skal gå på kompromis med vandtrykket. Det er således en nem og billig måde at få en energibesparelse på. Du kan købe den hos os.

6. Få tjekket gulvvarmen

Har du gulvvarme i hjemmet, kan der være en energibesparelse på 5-10 % at hente ved at få tjekket, at gulvvarmen kører, som den skal. Hvis gulvvarmen ikke er indreguleret korrekt og ikke er afbalanceret, kan det kost dyrt på varmeregningen.

Vi kan hurtigt tjekke din gulvvarme og om alt er som det skal være. Der behøves ingen dyre investeringer for at opnå denne energibesparelse, blot et tjek af dine gamle installationer. 

7. Sørg for at toilet og vandhane ikke løber

Løber dit toilet eller drypper din vandhane, så kan der være mange penge at spare ved at få det fikset. Der skal blot få justeringer til, som vi hurtigt kan hjælpe dig med, og du får den stor energibesparelse i form af en besparelse på vandregningen. Skift pakningen når din vandhane eller bruser står og drypper fremfor at lade vandet dryppe i månedsvis, der kan du også spare mange penge. Hvis du er i tvivl om dit toilet løber kan du tage et stk. toiletpapir og sætte det op af siden på toilettet, hvis det bliver vådt, så løber dit toilet og du skal hurgigst muligt få det lavet eller skiftet, da det kan koste mange penge. 

En vandhane, der drypper, kan koste dig 100.000 liter vand om året, mens et løbende toilet kan koste dig helt op til 1.000 liter vand pr. døgn. Der kan altså være en god energibesparelse at hente ved at få et kig på dine vandinstallationer.

8. Skift til LED-pærer

Har du endnu ikke skiftet dine gamle pærer ud med energibesparende LED-belysning, er det en hurtig måde at opnå nemme energibesparelser. en LED-pære koster en smule mere end en almindelig sparepære eller de helt gamle halogenpærer, men den er til gengæld langt mere energibesparende. Faktisk bruger en LED-pære 4-5 gange mindre strøm end halogenpærer og holder ligeledes minimum 5 gange så mange år.

 

 

 

Hvis du har spørgsmål kan du maile til os her:

mail til Hedensted VVS & Energiservice A/S

 

 

Vi kan altid kontaktes på tlf. 75891030 

Vi står også klar til at hjælpe dig med alt inden for VVS og VVS Service
ve godkendt  Dit professionelle VVS-firma  

VVS Hedensted - VVS Juelsminde - VVS Vejle - VVS Middelfart - VVS Fredericia - VVS Kolding - VVS Horsens - VVS Skanderborg - VVS Århus